maanantai 22. marraskuuta 2010

Masai Mara

Narokin matkalla poikkesimme Masai Maran luonnonpuistossa, josta oli hyvät kokemukset vuonna 2004 tekemältämme Kenian-matkalta. Masai Mara ei pettänyt tälläkään kertaa ja saimme nähdä Luojamme luomaa eläinkuntaa kauneimmillaan. Edes hiukan pilvinen sää ei latistanut tunnelmaa vaikka kuvia se pääsi vähän latistamaan.


Kirahvit pitää nähdä luonnossa koko komeudessaan


Satoja seeproja oli kokoontunut laiduntamaan




Elefantteja oli joka puolella


Ilmeisesti kylläinen gepardiemo pentunsa kanssa

Leijonista todella huomaa että ne ovat "viidakon kuninkaita". Mistäköhän muuten moinen sanonta, paremminkin ne ovat savannien kuninkaita. Joka tapauksessa leijonat vähät välittävät tunkeilevista turisteista. Autollakin pitäisi varmaan ajaa leijonan päälle jotta se liikahtaisi loikoilupaikaltaan.

Äitileijona ja kaksi pienokaista

Jospa vähän kiusattaisiin äitiä...


Äiti taisi vaan nauttia pentujen riehumisesta



Antakaa mun levätä...

Ruokaa odotellessa voi maistaa vaikka toisen häntää


Saalistamassa ollut emo tuli kutsumaan laumaa saaliille


Lauma lähti määrätietoisena kohti saalista...

...jatkaen matkaansa jonnekin kaukaisuuteen

Masai Marassa oli tietysti paljon muitakin eläimiä tässä nähtyjen lisäksi. Ainoat isommat eläimet joita emme tällä kertaa nähneet olivat sarvikuono ja virtahepo. Masai Mara on kuitenkin niin laaja alue että sieltä olisi varmasti löytynyt nämäkin eläimet jos aikaa olisi ollut hiukan enemmän. Ehkäpä haaveemme kuumailmapallolennosta Masai Maran yllä joskus toteutuu ja pääsemme vielä kerran näkemään näitä ihmeellisiä eläimiä.

1 kommentti:

  1. Aivan ihania kuvia! On niillä leijonanpennuilla vaan isot tassut! Ja suloinen pikkunorsu seurasi emoansa. Kiitos näistä.

    VastaaPoista